Turkkilaiset kahvipannut

Turkkilainen kahvipannu, joka tunnetaan myös nimillä ibrik tai cevze on pieni kahvallinen pannu, jolla valmistetaan turkkilaista kahvia. Turkkilaista kahvipannua voi käyttää hyvin myös esimerkiksi maidon lämmittämiseen. Turkkilaisen kahvin keittäminen on kokonaan oma taiteenlajinsa. Turkkilaiseen kahviin pavut jauhetaan äärimmäisen hienoksi, kuin pölyksi. Täydellisessä turkkilaisessa kahvissa on juuri sopivasti vaahtoa pinnassa.Tässä toimiva ohje turkkilaisen kahvin valmistamiseen:n. 1 dl. vettä – 2 tl hienoksi jauhettua kahvia – 2 rkl sokeria Kaada kylmä vesi turkkilaiseen kahvipannuun. Lisää sokeri ja kahvi. Sekoita hyvin. Aseta miedolle lämmölle ja kuumenna kunnes alkaa ilmestyä aivan pieniä kuplia. Ota pois lämmöltä ja kaada vaahto mokkakuppeihin. Kiehauta uudelleen, mutta älä päästä kuohumaan. Ota pois lämmöltä, kaada kahvi vaahdon päälle kuppeihin ja tarjoa.