Turkkilaiset kahvipannut

Ibrik tai cevze on nimitys pannulle, jolla valmistetaan kahvia itämaiseen tapaan. Usein puhutaan kuitenkin juuri turkkilaisesta kahvista. Pannulla voi myös lämmittää vaikka pienen määrän maitoa.

Turkkilaisen kahvin valmistamisesta eli keittämisestä sanotaan, että se on yksi maailman vaikeimpia tehtäviä. Käytetty kahvi turkkilaisena muunnoksena jauhetaan äärimmäisen hienoksi, kuin pölyksi. Valmiissa kahvissa on vaahtoakin oltava juuri täsmälleen oikea määrä. Naisten elämän yksi tärkeimpiä tehtäviä oli osata valmistaa oikein turkkilaista kahvia, ja tämän taidon mukaan häntä arvioitiin ihmisenä muutenkin. Nykyisin turkkilaiset maustavatkin kahviaan, vaikkapa kardemummalla ja mintulla. 

n. 1 dl. vettä - 2 tl hienoksi jauhettua kahvia - 2 rkl sokeria 

Kaada kylmä vesi 
cevzeen (pieni lieriönmuotoinen varrellinen kattila). Lisää sokeri ja kahvi. Sekoita hyvin. Aseta miedolle lämmölle ja kuumenna kunnes alkaa ilmestyä aivan pieniä kuplia. Ota pois lämmöltä ja kaada vaahto mokkakuppeihin. Kiehauta uudelleen, mutta älä päästä kuohumaan. Ota pois lämmöltä, kaada kahvi vaahdon päälle kuppeihin ja tarjoa. 

 
 

ASIAKASPALVELU

Verkkokaupan puh.

09 612 36 38
verkkokaupan asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 10-16

Helsingin myymälä avoinna

arkisin 10-18
lauantaisin 11-15
puh. 09 612 36 38

Verkkokaupan tilaukset voit noutaa suoraan Helsingin myymälän varastosta.

 

TILAAMINEN

Voit tilata rekisteröitymättä.
Verkkokaupan tuotteet löytyvät suoraan helsingin myymälästä.

Tilausten nouto Helsingin myymälästä 0 €

Nyt rajoitetun ajan!
Yli 50 € tilaukset toimitamme veloituksetta lähipostiisi.
Yli 50 € tilaukset toimitamme veloituksetta kotiovellesi.

Postipaketti 6,90 €
Kotipaketti 12 €

Toimitusaika 1-3 arkipäivää.
Verkkokauppamme tuotteet ovat samantien varastossa, joten noutokin onnistuu samantien!
 
 
 
 
./modulo2003/