Kuluviin pinnoitteisiin kyllästyneelle on tarjolla monia
vaihtoehtoja. Niistä helppohoitoisin on ruostumaton teräs.
Teräspannussa ei ole
varsinaisia hoito-ohjeita, suosittelemme vain kovaa käyttöä.
Ruostumatonta teräspannua voi käyttää kaikilla lämmönlähteillä ja
liesitasoilla, mukaan lukien induktiotasolla. Teräspannua voi käyttää
myös uunissa.
Ruostumattomissa teräspannuissa on paksu
kerrospohja, eli teräspohjan välissä on prässättynä alumiinilevy, joka
jakaa lämmön tasaisesti koko pohjalle. Kerrospohjan etu ilmenee
esimerkiksi silloin, kun pannua käyttää pohjaa pienemmällä
keittolevyllä. Paksu pohja jakaa lämmön tasaisesti ja ehkäisee tarttuvuutta.
Lämpötilan säätö on käytön kannalta tärkeää.
Ruostumaton teräspannu ruskistaa huomattavasti matalammissa
lämpötiloissa kuin pinnoitetut pannut, joten on tärkeää laskea
paistolämpötiloja välttääkseen pohjaan palamisen ja tarttumisen.
Rasvattomissa raaka-aineissa kuten kana, vähennä paistolämpötilaa
kolmanneksella totutusta. Korkean valkuaispitoisuuden sisältäville
raaka-aineille, kuten kananmunalle tai valkoiselle kalalle suositellaan
edelleen pinnoitettua pannua.
Ruostumattoman teräspannun voi pestä astianpesukoneessa. Pannulla voi käyttää sekä muovi-, puu- että metallivälineitä.