Kokkiveitset

Kokkiveitsi on puhekieltä ja sillä viitataan keittiön yleisveitseen, jolla suurin osa työstä tehdään. Länsimaisessa kokkiveitsessä terä on tyypilillisesti alhaalta kaareva ja sen verran leveä, että sormet mahtuvat leikkuulaudan ja veitsen kahvan väliin. Kokkiveitsen terän tyypillinen pituus on noin 20cm, mutta se voi olla sitä lyhyempi tai pidempi riippuen käyttäjän mieltymyksestä ja siitä miten isoja raaka-aineita sillä leikataan. Kokonaisia fileitä tai myskikurpitsoja on helpompi leikata isommalla kokkiveitsellä, mutta luonnollisesti tarkempaan työskentelyyn se on kömpelömpi. Valikoimastamme löydät kokkiveitsiä niin eurooppalaisilta, kuin japanilaisilta valmistajilta. Huomaa, että myös kiritsukea, nakiria ja santokua voidaan käyttää keittiön yleisveitsinä.

Lue lisää veitsisetin kokoamisesta asiantuntijablogistamme

Näytetään tulokset 1–30 / 44