Teräspannut
Jos tulisi valita yksi paistinpannu kaiken ruuan valmistamiseen olisi se ehdottomasti teräspannu. Ruostumattomasta teräksestä valmistetulla paistinpannulla paistat pienemmällä teholla eli vähemmällä energialla kauniit pinnat lihoihin, kaloihin ja kasviksiin, mutta myös kuullotat sipulit sekä valmistat kastikkeet vaivatta.
Teräspannu on pannuista ainoa, joka kestää astianpesukoneen ja paistovälineet kaikista materiaaleista. Voit myös ottaa pihviin värin liedellä ja siirtää pannun uunin loppukypsennystä varten sillä siinä on vain ruostumattomasta teräksestä valmistettuja osia.
Vaalea kala, kananmuna ja tofu ovat esimerkkejä raaka-aineista, jotka korkean valkuaispitoisuutensa ja vähärasvaisuutensa takia ovat haastavimmat teräspannulle. Nämä voikin olla fiksuinta paistaa esim. pinnoitetulla tai hiiliteräksisellä pannulla.
Teräspannut käyvät kaikille liesityypeille, myös induktiolle. Lataa alta käyttöohjeet!
-
Teräspannujen käyttöohje (pdf, 73 KB)